Wat zijn helderheid versterkte (HV) natuurlijke diamanten?

De mooiste diamanten waar u ooit over heeft kunnen dromen voor een betaalbare prijs. Een helderheid versterkte diamant is een natuurlijke diamant die is gemijnd uit de grond. De helderheid versterkingsmethode verwijdert optisch veren en andere insluitsels die aanwezig zijn bij bijna alle diamanten. Om dit te bereiken gaat de diamant door een hoge temperatuur en hoge druk oven.
In de oven wordt een dunne film in de diamant aangebracht door gebruik te maken van geavanceerde technologie. Het resultaat van dit proces is dat de helderheid verbetert met een tot twee graden. Het proces voegt geen meetbare hoeveelheid gewicht toe. Ongeveer 1 op de 500 diamanten is geschikt voor de helderheid versterkingsmethode. Door de permanente film zal het licht niet reflecteren op een foutieve manier. Het resultaat is een optisch schitterende diamant.

Hoe kan ik een helderheid versterkte (HV) natuurlijke diamant herkennen?

Onze helderheid versterkte (HV) diamanten zijn met het blote oog NIET te onderscheiden van andere diamanten. Alleen een expert met een 10 keer vergrotende loop kan de helderheid versterkingen ontdekken.

Wat is de herkomst van de VanAmstel Diamant?

New York, Tel Aviv en Antwerpen. Van Amstel diamant betrekt zijn diamanten direct vanaf de grootste diamantbeurzen.

Moet ik mijn helderheid versterkte natuurlijke diamant anders behandelen dan andere diamanten?

Absoluut niet. Het ‘Gemological Institute of America’ (G.I.A) heeft na langdurig onderzoek vastgesteld dat normaal gebruik de helderheid versterkingen niet kunnen aantasten en totaal geen speciale behandeling nodig hebben. Behandel uw helderheid versterkte diamant zoals u elke andere diamant in uw bezit zal behandelen. De beste manier om uw diamanten schoon te maken, is met water en zeep of ammoniak vrije juwelen reiniger. Bij de juwelier zal ultrasone reiniging, stoomreiniging of kokend water met reinigingsmiddel uw diamanten niet beschadigen. Alleen de directe hitte van een gasbrander, kokende zuren of basische ammoniak kunnen de helderheid versterkte diamanten beschadigen.

Biedt Van Amstel Diamant een levenslange garantie op zijn helderheid versterkte diamanten?

Ja, Van Amstel Diamant biedt een levenslange garantie op zijn helderheid versterkte diamanten. Klik hier om meer te leren.

 

Verandert het helderheidversterking proces de diamant op andere manieren?

Alle diamanten worden gecategoriseerd op basis van de 4C’s – karaat (carat,) kleur (color), vorm (cut) en helderheid (clarity). Het proces verbetert alleen de helderheid van de diamant. Alle andere karakteristieken blijven precies hetzelfde. Het is nog steeds een natuurlijke diamant, alleen ziet het er mooier uit. Het materiaal dat wordt gebruikt om de veren optisch te verwijderen is zo microscopisch dat zelfs het grootste diamanten laboratorium ter wereld, de ‘Gemological Institute of America’ (GIA) heeft gerapporteerd dat het helderheid versterkingsproces geen gewicht toevoegt.

Hoe wordt de waarde van een helderheid versterkte natuurlijke diamant bepaald?

Helderheid versterkte diamanten zijn waarde vast of worden meer waard, afhankelijk van de markt. Ongeveer 1 op de 500 diamanten is geschikt voor de helderheid versterkingsmethode.

Kan ik mijn helderheid versterkte natuurlijke diamant verzekeren?

Dat kan, alle verzekeringsmaatschappijen herkennen en verzekeren helderheidversterkte diamanten.

Ik heb een vraag, waar kan ik deze stellen?

Als U een vraag heeft kunt U altijd contact met ons opnemen, ook hebben wij een FAQ opgesteld om vaakgestelde vragen te beantwoorden.

Naar de FAQ