Wat zijn laser behandelde diamanten?

 

Bij laser behandelde diamanten worden er met behulp van een laser en zuur bepaalde insluitsels verwijderd. Het process gaat als volgt. Met de laser wordt er een gaatje met een diameter van minder dan 0.2 millimeter in de diamant geboord, zodat het inlsuitsel bereikbaar is. Dit kan meedere keren worden herhaald voor meerdere inlsuitsels. Vervolgens wordt de diamant in een zuur gedompeld. Waarbij het zuur via het laser boorgaatje het insluitsel oplost. Hierdoor verbetert de helderheid van de diamant.

Van Amstel diamant biedt alle soorten en typen laser behandelde diamanten aan. Deze behandeling is geheel permanent en wordt door het GIA (Gemological Institute of America) gecertificeerd. Indien u meer informatie wenst te verkrijgen neem dan gerust contact met ons op.

Over diamanten

 

Elke diamant is uniek net zoals de persoon die hem bezit. Zoals een diamant de kleur van het licht reflecteert, zou de diamant ook de persoonlijkheid van de persoon die de diamant draagt moeten reflecteren. Hierin ligt de kunst van het selecteren van een diamant voor jezelf of als een cadeau.

Hoewel het jaren duurt voordat een diamantair de kunst van het waarde bepalen van de diamant verstaat, kan iedereen een diamant certificaat lezen en de verschillende diamanten vergelijken. Diamanten worden gecategoriseerd door een systeem dat zijn helderheid (clarity), kleur (color), vorm (cut) en karaat (carat) bepaalt, dit systeem staat bekend als "de vier C’s".

Helderheid

 

Diamanten bevatten vaak geringe imperfecties, beter bekend als “insluitsels”. Ze komen voor in verschillende vormen waaronder kleine witte punten, zwarte punten, of veerachtige scheuren. Hoe minder insluitsels, hoe meer een diamant waard is. De helderheid van een diamant wordt bepaald door het aantal, de grootte, het type en de positie van de insluitsels. Bij een gecertificeerde diamant dienen insluitsels zelfs een doel, zo worden eventuele scheuren bijvoorbeeld weergegeven in een grafiek op het certificaat en dit dient als de vingerafdruk voor de diamant.

In de volgende tabel staat de GIA helderheidschaal, deze wordt veel gebruikt. Hierin staan de bijkomstige definities voor de verschillende helderheidsgraden.

Kleur

 

De meeste diamanten lijken kleurloos maar hebben lichte kleuren geel en bruin in zich. Hoe dichter een diamant in de buurt komt van een kleurloze diamant, des te waardevoller. Diamanten worden geschaald op een kleurschaal reikend van D (kleurloos) tot Z (zwaar getint). Alleen een uitermate getrainde professional zal enige kleur kunnen waarnemen in D, E of F diamanten. De kleuren tot J zullen bijna onzichtbaar zijn wanneer de diamant is gezet in een ring of een ander juweel. Zelfs wanneer een diamant zichtbaar getint is, zoals een K of hoger, kan de diamant nog steeds erg mooi zijn.

Hoe de diamant wordt gezet kan tevens het verschil uitmaken. Een gering getinte diamant zal er witter uitzien indien deze wordt gezet in een geel gouden zetting. Ook komen diamanten voor in andere kleuren, inclusief rood, blauw, roze, groen, en een heldere gele kleur die bekend staat als “canary”. Deze diamanten zijn geschaald als Z+ staan bekend als bijzondere (fancy) diamanten en soms kunnen ze zelfs meer opbrengendan kleurloze diamanten.

In de volgende tabel staat de kleurschaal van het “Gemological Institute of America” (GIA) welke veelvuldig wordt gebruikt.

Slijpvorm

 

De slijpvorm refereert niet alleen aan de vorm en het aantal facetten, maar ook aan de kwaliteit: Een diamant met ongelijke en slecht geproportioneerde facetten zal niet eenzelfde kwaliteitsgraad krijgen als een meesterlijk geslepen diamant met ideaal geproportioneerde facetten. Deze informatie kan te vinden zijn op het certificaat van een diamant, maar dit is niet verplicht.

De 58 facetten briljant is de populairste slijpvorm, omdat slijpen volgens deze mathematisch bepaalde proporties ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk licht gereflecteerd uit het bovenste van de diamant. Hoewel de meeste diamanten tegenwoordig briljant worden geslepen, zijn er veel meer vormen beschikbaar. De volgende tabel toont de populairste vormen.

Karaat

 

Karaat beschrijft het gewicht van een edelsteen, inclusief diamanten en sinds 1913 is de internationale standaard 200 milligram, of een vijfde gram. Over het algemeen beschrijven juweliers een karaat in stappen van een kwart of een honderdste. In juwelen met meer dan één diamant, worden de karaten beschreven in een term als totaal karaat gewicht.

Diamanten kunnen variëren in grootte van een fractie van een karaat tot enkele karaten. Gegeven de zeldzaamheid van grote diamanten neemt de prijs snel toe en zal één 2 karaat diamant veel meer kosten dan twee 1 karaat diamanten. Ook zullen diamanten die meer wegen dan 1 karaat meer kosten. Zo zal een 0.95 karaat iets meer kosten dan een 0.90 karaat diamant, maar een 1 karaat diamant zal veel meer kosten dan een 0.95 karaat diamant.

Briljant geslepen diamanten moeten een exacte standaard volgen. Om die reden kunt u een goede inschatting maken van het karaat gewicht door deze te baseren op de diameter: De volgende tabel vergelijkt de relatieve grootte van de diamanten en beschrijft hoeveel een ronde briljant van deze grootte waarschijnlijk zal wegen. Deze methode werkt niet goed voor alle vormen, omdat sommige vormen dikker of dunner zijn dan andere. Tevens geldt deze tabel ook niet voor gekleurde diamanten welke een andere dichtheid hebben.

Wat zijn helderheid versterkte (HV) natuurlijke diamanten?

 

De mooiste natuurlijke diamanten waar u ooit over heeft kunnen dromen voor een betaalbare prijs. Een helderheid versterkte diamant is een natuurlijke diamant die is gemijnd uit de grond. De helderheid versterkingsmethode verwijdert optisch veren en andere insluitsels die aanwezig zijn bij bijna alle diamanten. Om dit te bereiken gaat de diamant door een hoge temperatuur en hoge druk oven.

In de oven wordt een dunne film in de diamant aangebracht door gebruik te maken van geavanceerde technologie. Het resultaat van dit proces is dat de helderheid verbetert met een tot twee graden. Het proces voegt geen meetbare hoeveelheid gewicht toe. Ongeveer 1 op de 500 diamanten is geschikt voor de helderheid versterkingsmethode. Door de permanente film zal het licht niet reflecteren op een foutieve manier. Het resultaat is een optisch schitterende diamant. 
 

 1 carat D VS1 excellent cut helderheid versterkte diamant

Een 1 karaat D VS1 helderheid versterkte excellent geslepen diamant

 

Wat zijn helderheid versterkte kleurloze natuurlijke diamanten?

 

De "kleur" van al onze kleurloze diamanten is onbehandeld. Alleen de helderheid van de helderheid versterkte kleurloze natuurlijke diamanten is behandeld. De bekendste en populairste diamanten zijn kleurloze diamanten. Klik hier om meer te leren over helderheid versterkte natuurlijke diamanten.

 1 carat D VS1 excellent cut helderheid versterkte diamant

Een 1 karaat D VS1 helderheid versterkte excellent geslepen diamant

 

 

Wat zijn helderheid versterkte behandelde fancy diamanten?

 

Naast de bekende kleurloze diamanten bestaan er ook fancy diamanten. Fancy diamanten kunnen bijvoorbeeld geel, blauw of roze zijn. Behandelde fancy diamanten zijn een betaalbaar alternatief ten opzichte van onbehandelde fancy diamanten. Deze fancy behandelde diamanten zijn zowel kleur behandeld alsmede helderheid versterkt. De behandelde fancy diamanten zijn door middel van bestraling en "annealing" gekleurd. Deze processen imiteren de natuurlijke kleuringsprocessen, waardoor de natuurlijke fancy diamanten zijn ontstaan. Deze behandelingen zijn permanent en geheel ongevaarlijk. De behandelde fancy diamanten zijn natuurlijke diamanten gemijnd uit de grond. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.
 

Wat zijn helderheid versterkte natuurlijke fancy diamanten?

 

Naast de bekende kleurloze diamanten bestaan er ook fancy diamanten. Fancy diamanten kunnen bijvoorbeeld geel, blauw of roze zijn. Deze fancy behandelde diamanten hebben een natuurlijke kleur en zijn helderheid versterkt. Doordat deze diamanten helderheid versterkt zijn is de prijs lager. Hierdoor is het dus mogelijk geworden om een diamant met een prachtige natuurlijke kleur te kopen voor een aanzienlijk lagere prijs. De fancy diamanten zijn natuurlijke diamanten gemijnd uit de grond. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Klik hier om meer te leren over natuurlijke fancy diamanten.

Hoe komen onze aanbiedingen tot stand?

 

Als leidende aanbieder van diamanten. Kunnen wij vaak onze diamanten beter inkopen dan andere diamant leveranciers of juweliers. Wij maken ook bulk aankopen welke bekend staan als diamant percelen. Hierdoor kunnen wij zeer gunstige prijzen bedingen. Soms kan het ook voorkomen wanneer een diamant leverancier of juwelier in operationele problemen komt. Dat ons wordt aangeboden om diamanten over te nemen voor prijzen onder de marktwaarde. Hiermee helpen wij de ander te voldoen aan hun verplichtingen. Wij bieden rechtstreeks dit inkoop voordeel aan u als voordeel. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Waarom zou u een EGL gecertificeerde helderheid versterkte natuurlijke diamant kopen?

 

Het EGL certificaat is een volledig en internationaal erkend diamant certificaat. EGL certificeert helderheid versterkte diamanten en is de standaard voor gradatie van helderheid versterkte diamanten wereldwijd. Het EGL certificaat is internationaal bekend. Voor uw specifieke diamant kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wat zijn onbehandelde diamanten met een natuurlijke helderheid?

 

Dit zijn natuurlijke diamanten die geen behandeling hebben ondergaan om de helderheid te verbeteren. De helderheid is zoals deze is gemijnd uit de grond. Deze onbehandelde diamanten zijn de reguliere diamanten die u bij elke diamantair of juwelier kan kopen. Het verschil tussen ons en andere diamantairs of juweliers is dat wij (vaak) beter kunnen inkopen en werken met scherpere marges. Wij kunnen hierdoor de diamanten voor zeer scherpe prijzen aanbieden. Voor uw specifieke diamant kunt u gerust contact met ons opnemen.

Al onze onbehandelde diamanten zijn gecertificeerd door het GIA (Gemological Institure of America), het HRD (Hoger Raad van de Diamant) of AGS (American Gem Society). Dit zijn s'werelds betrouwbaarste laboratoria.

Wat zijn onbehandelde kleurloze diamanten met een natuurlijke helderheid?

 

Deze kleurloze diamanten zijn geheel onbehandeld. De "kleur" en de helderheid is onbehandeld. Dit zijn de reguliere diamanten die u bij elke juwelier of diamantair kan kopen. Het verschil tussen ons en andere juweliers of diamantairs is dat wij (vaak) beter kunnen inkopen en werken met scherpere marges. Wij kunnen hierdoor de diamanten voor zeer scherpe prijzen aanbieden.

Al onze onbehandelde diamanten zijn gecertificeerd door het GIA (Gemological Institure of America), het HRD (Hoger Raad van de Diamant) of AGS (American Gem Society). Dit zijn s'werelds betrouwbaarste laboratoria.
 

 

 

Wat zijn natuurlijke fancy diamanten?

 

Naast de bekende kleurloze diamanten bestaan er ook fancy diamanten. Deze fancy diamanten kunnen o.a. geel, blauw en roze zijn. Bepaalde natuurlijke fancy diamanten zijn zeer schaars en zijn daardoor zeer duur. De kleur van de natuurlijke fancy diamanten is zoals deze uit de grond gemijnd is.  Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Klik hier om meer te leren over natuurlijke fancy diamanten.

Hoe komen onze aanbiedingen tot stand?


Als leidende aanbieder van diamanten, kunnen wij vaak onze diamanten beter inkopen dan andere diamant leveranciers of juweliers. Wij maken ook bulk aankopen welke bekend staan als diamant percelen. Hierdoor kunnen wij zeer gunstige prijzen bedingen. Soms kan het ook voorkomen wanneer een diamant leverancier of juwelier in operationele problemen komt. Dat ons wordt aangeboden om diamanten over te nemen voor prijzen onder de marktwaarde. Hiermee helpen wij de ander te voldoen aan hun verplichtingen. Wij bieden rechtstreeks dit inkoop voordeel aan u als voordeel.

Waarom zou u een GIA gecertificeerde onbehandelde diamant kopen?


Het GIA (Gemelogical Institute of America) certificaat is een volledig en internationaal erkend diamant certificaat. GIA is het gerenommeerdste en betrouwbaarste diamant certificeringsbureau ter wereld. Het voordeel van dit type certificaat is dat de diamant anotomie volledig is beschreven. Wij bieden een beste prijs garantie en de mogelijkheid tot bezichtigen aan.

 

Waarom zou u een HRD gecertificeerde onbehandelde diamant kopen?

 

Het HRD certificaat is een volledig en internationaal erkend diamant certificaat. Het voordeel van dit type certificaat is dat de diamant anotomie volledig is beschreven. Wij bieden een laagste prijs garantie en de mogelijkheid tot bezichtigen aan.

Wat zijn GIA gecertificeerde HPHT (Hoge Druk Hogere Temperatuur) behandelde diamanten?

 

De HPHT (High Pressure High Temperature) behandeling wordt door sommige experts de "miracle" behandeling genoemd. Aangezien de HPHT behandelde diamanten alleen in een laboratorium met zeer specifieke instrumenten te onderscheiden zijn van onbehandelde diamanten. Deze behandeling verbeterd de kleur van de diamant. De prijzen van kleurloze HPHT diamanten kunnen 30% lager liggen dan onbehandelde diamanten. Daarnaast kan het resultaat van het HPHT proces in sommige gevallen ook resulteren in kleur (fancy) diamanten. Deze kleur diamanten zijn qua kleur identiek en niet te onderscheiden van onbehandelde kleur diamanten. Alleen liggen de prijzen voor deze kleur diamanten tot een factoor 15 lager. De verwachting is dat de waarde van fancy HPHT diamanten de komende jaren sterk zal stijgen. Aangezien het bron diamant materiaal zeer schaars is en het HPHT proces zeer riskant is.


De HPHT behandeling kort samengevat:

1) Het begint met bruine diamanten. De bruine kleur wordt veroorzaakt door kristal deformatie.

2) 2 typen bruine diamanten:

Type 1: Deze diamanten bevatten relatief veel Stikstof. Diamanten veel stikstof kunnen gele of oranje diamanten zijn.
Type 2: Deze diamanten bevatten zeer weinig Stikstof. Diamanten met weinig stikstof kunnen de mooie D-G kleuren zijn.

Twee subtypen.

Type 2b: Dit is type 2. Zeer weinig stikstof, maar met Boron. Diamanten met Boron kunnen baluw zijn.
Type 2a: Dit is type 2 minus type 2b. Type 2a bevat dus diamanten die zeer weinig stikstof en geen Boron bevatten.

3) Deze verschilldende type bruine diamanten kunnen HPHT worden behandeld. Dit proces houdt in dat de diamant onder zeer hoge druk wordt geplaatst en tegelijkertijd wordt de diamant sterk verhit. De temperatuur kan oplopen tot 2000 graden. Normalitair zou de diamant onder deze hitte veranderen in grafiet. Alleen doordat de diamant onder zeer hoge druk is geplaatst kan de diamant in tact blijven. Het doel van deze behandeling is om de kristal deformatie die de bruine kleur veroorzaakt te beinvloeden.

De HPHT behandeling is zeer riskant. De kans bestaat dat de diamant kapot gaat, beschadigd raakt of zelf verandert in grafiet.

4) Na de behandeling:

Type 1: Deze diamanten met relatief veel stikstof veranderen in “fancy yellow” tot “greenish yellow”, vaak met sterke groene fluorescence.

Type 2b: Deze diamanten met zeer weinig stikstof en veel boron veranderen in de gewilde blauwe diamanten.

Type 2a: Deze diamanten met zeer weinig stikstof en geen boron veranderen in kleurloze D tot G kleur diamanten. Roze diamanten ontstaan soms per toeval indien de kristal deformatie per toeval op een bepaalde manier verandert.

Het HPHT process is permanent en irreversibel. HPHT diamanten worden vaak door het GIA gecertificeerd. HPHT diamanten zijn zeer schaars door het risico dat deze behandeling met zich meebrengt.

De getoonde selectie op onze website is slechts een zeer beperkte selectie. Er zijn ook HPHT diamanten in alle andere slijpvormen en andere gradaties. Stuur ons gerust een email indien je geinteresseerd bent.

Wat zijn ring monturen?

 

Een montuur is het deel van de diamanten ring waar de diamanten in worden gezet. Het merendeel van de door ons getoonde ring monturen zijn handgemaakt. Afhankelijk van het gekozen montuur kunnen de kleinere zij-steen diamanten bij de prijs inbegrepen zijn. Bij de beschrijving van elk montuur staat dit aangegeven. Om van een montuur een compleet juweel te maken dient u tevens de benodigde losse diamanten uit te kiezen. Mocht u vragen hebben over uw ringmaat of andere vragen hebben neem dan gerust contact op. Wij ontwerpen en maken ook monturen naar uw wens.

Wat zijn overige monturen?

 

Een montuur is het deel van het diamanten juweel waar de diamanten in worden gezet. Het merendeel van de door ons getoonde monturen zijn handgemaakt. Afhankelijk van het gekozen montuur kunnen de kleinere diamanten bij de prijs inbegrepen zijn. Bij de beschrijving van elk montuur staat dit aangegeven. Om van een montuur een compleet juweel te maken dient u tevens de benodigde losse diamanten uit te kiezen. Voor vragen neem dan gerust contact op. Wij ontwerpen en maken ook monturen naar uw wens.

Wat zijn complete ringen?

 

Een complete ring is direct gereed om te dragen. Bij een compleet juweel zijn de kosten van de benodigde diamanten, de kosten voor het montuur en het zetten bij de prijs inbegrepen. Mocht u vragen hebben over uw ringmaat of andere vragen neem dan gerust contact op.

Wat zijn complete juwelen?

 

Een compleet juweel is direct gereed om te dragen. Bij een compleet juweel zijn de kosten van de benodigde diamanten, de kosten voor het montuur en het zetten bij de prijs inbegrepen. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.

Waarom zou u een handgemaakt juweel kopen?

 

Handgemaakte juwelen kunnen speciaal naar uw wens worden gemaakt. Handgemaakte juwelen worden slechts in zeer kleine aantallen gemaakt. U kunt er hierdoor zeker van zijn dat bijna niemand anders eenzelfde juweel draagt. Bij Van Amstel Diamant worden onze handgemaakte juwelen ontworpen en gemaakt om een leven lang mee te gaan. Bij een handgemaakt juweel wordt het montuur vaak gesmeed uit massief goud. Hierdoor zijn handgemaakte juwelen uitermate duurzaam. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.

Waarom zou een een industrieel vervaardigd juweel kopen?

 

Het merendeel van de juweliers verkoopt industrieel vervaardige juwelen. Bijna alle merkjuwelen worden industrieel vervaardigd. Wij onderscheiden ons door onze industrieel vervaardigde hoogwaardige juwelen aan te bieden voor zeer scherpe prijzen. Het is uiteraard mogelijk om de door ons aangeboden industrieel vervaardigde juwelen te personaliseren door bijvoorbeeld een gravure. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op.

 

Uw eigen unieke ontwerp? Start project!
Ontvang Exclusieve Aanbiedingen.